Piekarnia Kraków - poznaj aktualną ofertę
Chleb to jeden z najistotniejszych elementów codziennego jadłospisu. Jemy go naprawdę dużo, zatem dobrze, kiedy będzie on wysokiej jakości. Nic zatem zaskakującego, że pieczone w fabrykach wypieki tracą ostatnimi czasy klientów – są niesmaczne, zaś po kilku dobach stają się niezdatne do spożycia. Na polskim rynku ostatnio bardzo często spotkać można natomiast chleby wypiekane tradycyjnymi metodami oraz niezawierające syntetycznych domieszek poprawiających ich wytrzymałość. Dlaczego dobrze je jeść? W jaki sposób one są produkowane? Jak funkcjonuje rzemieślnicza piekarnia?
Co sprzedaje rzemieślnicza piekarnia?
Jak łatwo się domyśleć, tradycyjna piekarnia w dużych miejscowościach (jak przykładowo Kraków) swoją działalność opiera na tradycyjnych wypiekach. Zwykle są pieczone na zakwasie, choć możemy kupić także chleby na drożdżach. Oprócz tego miłośnicy rzemieślniczych piekarni chętnie sięgają po chleby, które w ostatnich latach wycofano ze sklepów – na przykład obwarzanki. Tradycyjne pieczywo zawiera nierzadko też najróżniejsze ziarna lub suszone owoce.
Pieczywo z rzemieślniczej piekarni – dobre strony
Przyczyną popularności rzemieślniczego pieczywa okazuje się w szczególności jego aromat – jeśli o to chodzi plasuje się znacznie wyżej niż chleby z fabryki. Zaletą takiego chleba okazuje się też jego różnorodność – wśród dziesiątek gatunków najróżniejsi klienci znajdą wyroby dostosowane do swoich oczekiwań. Nie można nie wspomnieć też o tym, iż produkty, które proponuje rzemieślnicza piekarnia są dużo zdrowsze, gdyż nie zawierają niebezpiecznych dla ludzkiego zdrowia syntetycznych ulepszaczy.
Siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]